Κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο

Κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο

Γρήγορο και ελαφρύ γεύμα με κουσκούς, μυρωδικά, γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γρήγορο και ελαφρύ γεύμα με κουσκούς, μυρωδικά, γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  250 γρ. κουσκούς
  •  2 ματσάκια φρέσκα μυρωδικά
  •  4 φρέσκα κρεμμύδια
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης
  •  10 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (από βάζο, καλά στραγγισμένα) και 3-4 ακόμα, για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Διαδικασία

  1. Για το κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο ξεκινάμε και μουλιάζουμε 250 γρ. κουσκούς σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αλατίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε 2 ματσάκια φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, δυόσμο, εστραγκόν, μυρώνια, καυκαλήθρες) και 4 φρέσκα κρεμμύδια.
  3. Kόβουμε 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε κύβους και κόβουμε σε μικρά κομμάτια 10 φιλέτα γαύρου μαρινάτου.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε 100 ml ελαιόλαδο ανακατεύουμε το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι και το ζεσταίνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Περιχύνουμε το κουσκούς και σερβίρουμε γαρνίροντας, αν θέλουμε, με 3 – 4 ολόκληρα φιλέτα γαύρου.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT