Κρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινο

Κρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινο, δροσερή και φρουτένια! Ο,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

15′ προετοιμασία, 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρύα σούπα

Για τα κρουτόν

Διαδικασία

  1. Για την κρύα σούπα ντομάτας (γκασπάτσο) με ροδάκινο ξεκινάμε και πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις πιέζουμε με το χέρι ώστε να απομακρύνουμε τα πιο πολλά σπόρια.
  2. Πλένουμε τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  3. Πολτοποιούμε στο μούλτι σε 2-3 δόσεις τις ντομάτες, τα ροδάκινα, το κρεμμυδάκι και τα φύλλα μαϊντανού μέχρι η σούπα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  4. Βάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λευκό ξίδι και αλάτι κατά βούληση· ανακατεύουμε καλά.
  5. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει για 20΄.
  7. Μέχρι να κρυώσει η σούπα ετοιμάζουμε τα κρουτόν.
  8. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το ελαιόλαδο και κόβουμε σε κύβους.
  9. Καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ψωμάκια.
  10. Ψήνουμε στους 200 °C στη λειτουργία του αέρα μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε τη σούπα σε 4 μπολ.
  12. Πασπαλίζουμε τη σούπα με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι γαρνίρουμε με κρουτόν και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT