Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο

Το πιο ωραίο γλυκό για το καλοκαίρι: Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και μπισκότα πτι μπερ, σερβιρισμένο με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ! Συνδυασμοί και γεύσεις που μοσχοβολούν Ελλάδα!

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο ωραίο γλυκό για το καλοκαίρι: Παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο και μπισκότα πτι μπερ, σερβιρισμένο με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ! Συνδυασμοί και γεύσεις που μοσχοβολούν Ελλάδα!

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  •  6 κρόκοι αυγών
  •  150 γρ. ζάχαρη
  •  100 γρ. νερό
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού βύσσινο
  •  4 μπισκότα πτι μπερ
  •  2-3 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε παρφέ γιαούρτι με γλυκό βύσσινο, αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
  3. Παράλληλα, ξεκινάμε να χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (με το σύρμα).
  4. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε αμέσως, με πολύ αργή και σταθερή ροή, μέσα στους κρόκους χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  5. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει πια αφράτη, λευκή κρέμα.
  6. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα έως ότου γίνει ένα ομοιογενές, αφράτο μείγμα.
  7. Στρώνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αφήνουμε τις άκρες της να εξέχουν αρκετά.
  8. Αδειάζουμε μέσα το 1/3 του μείγματος του παρφέ και τοποθετούμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη, να πήξει λίγο αυτή η στρώση.
  9. Από πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα και συνεχίζουμε με άλλη μία δόση παρφέ (το μισό από όσο έχει απομείνει).
  10. Παγώνουμε για 10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί λίγο και αυτή η στρώση και απλώνουμε πάνω της το γλυκό του κουταλιού.
  11. Τέλος, αδειάζουμε το υπόλοιπο παρφέ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  12. Σκεπάζουμε το γλυκό με τις άκρες της μεμβράνης και αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 10 ώρες.
  13. Για να σερβίρουμε, τραβάμε το γλυκό από τις άκρες της μεμβράνης για να το ξεφορμάρουμε.
  14. Καλό είναι να το αφήσουμε 10-15 λεπτά εκτός, πριν σερβίρουμε, ώστε να γίνει πιο κρεμώδες.
  15. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας κάθε κομμάτι με αμύγδαλο φιλέ.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT