Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

Και ποιος δεν αγαπάει την πάστα φλώρα, εδώ στην καλύτερη εκδοχή της με φρέσκα βερίκοκα που γίνονται υπέροχη μαρμελάδα και μπόλικο βούτυρο για άρωμα και γεύση

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24 εκ.

Βάση

-130 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη άχνη

-50 γρ. αμύγδαλο λευκό, θρυμματισμένο στον πολυκόφτη σε πούδρα (ή έτοιμη πούδρα αμυγδάλου)

-1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

-180 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

-2 μέτρια αυγά

-370 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μαρμελάδα βερίκοκο

-300 γρ. βερίκοκα, καθαρό βάρος, χωρίς το κουκούτσι, καλά πλυμένα και στεγνωμένα

-150-300 γρ. (3/4 κούπας – 1 1⁄2 κούπα) ζάχαρη, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη μαρμελάδα μας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT