Κατσικομακαρονάδα καταπραϋντική

Παραδοσιακή, κυκλαδίτικη συνταγή από την κυρά-Ρηνιώ της Κινάρου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν είχαμε φτάσει και τώρα είχε πια σκοτεινιάσει. Ταξιδεύαμε όλη μέρα κι ήμασταν κατάκοποι. Την είδα να ανάβει τα γκάζια, να ακουμπάει επάνω δύο κατσαρόλες, μία γεμάτη, καπακωμένη, και μία άδεια, που τη γέμισε με νερό. «Θα βράσω μακαρόνια να φάμε με το κοκκινιστό», είπε η κυρα-Ρηνιώ. Κατσίκι είχε κάνει κοκκινιστό. Σηκώθηκα να τη βοηθήσω για το σερβίρισμα. Μου έδειξε πώς: «Πασπάλισε πρώτα το πιάτο με μπόλικο τριμμένο τυρί, βάλε τα μακαρόνια, βάλε κι άλλα, καλέ, πασπάλισε πάλι με τριμμένο τυρί, δώσε μου να βάλω σάλτσα και κρέας, πασπάλισέ το με λίγο ακόμα τυρί». Για σβήσιμο μας έφερε ο Σάκης ο ψαράς από το καΐκι ένα καζάνι με πηχτή κακαβιά. Του ονείρου και της θαλπωρής. 

Υλικά

Μερίδες: 6

-1 κατσικίσια σπάλα με το κόκαλο, βάρους 2.000-2.200 γρ., κομμένη σε μερίδες

-1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο

-2 καρότα, χοντροκομμένα

-200 ml λευκό, ξηρό κρασί

-1/2 μάτσο μαϊντανός, χωριστά τα φύλλα από τα κοτσάνια, όλα ψιλοκομμένα

-2 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα

-1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

-30 γρ. βούτυρο αγελάδας

-500 γρ. σπαγγέτι

-280 γρ. ξερή μυζήθρα ή ξερό ανθότυρο ή αρσενικό, χοντροτριμμένο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT