Κατσικάκι παριανό με πατάτες

Το κατσικάκι μαλακώνει, οι πατάτες μελώνουν, όνειρο είναι τούτο το κυριακάτικο φαγητό, που με το που ξεφουρνίζεται σε βρίσκει έτοιμο, με το πιρούνι ανά χείρας. Η κυρα-Μαρία το κάνει στον ξυλόφουρνο, εμείς στον φούρνο του σπιτιού.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κατσικάκια της Μαρίας Αναγνωστοπούλου-Κατσουνά, που διατηρεί μαζί με τον σύζυγό της Σταμάτη την ταβέρνα Κατσουνάς στην άκρη της Πάρου, δύο βήματα από την όμορφη παραλία Σάντα Μαρία, βόσκουν στη φύση και χορταίνουν με αγριόχορτα, σκίνα και φίδες. Πριν από το μαγείρεμα, τα σιτεύουν για πέντε ημέρες κι έπειτα τα ψήνουν στον ξυλόφουρνο στην κουζίνα τους. «Όταν ανάψω φούρνο, κάνω και πίτες, γλυκά κι ένα σωρό πράγματα, κι όταν φυσάει πολύ και ρουφάει ο φούρνος και κάνουν θόρυβο τα ξύλα που σκάνε, ρίχνω λίγο αλάτι στη φωτιά για τη γλωσσοφαγιά. Ελάτε! Ο φούρνος δεν περιμένει άλλο, να βάλουμε το φαγητό!», φωνάζει η κυρα-Μαρία στον άντρα της. Σπάει τα κάρβουνα ο κυρ Σταμάτης, τον πανίζει η κυρα-Μαρία με ένα νωπό πετσετάκι, να φύγουν οι στάχτες, να καθαρίσει και να ακουμπήσουν τα ψωμιά πρώτα κι ύστερα τα τσουκάλια και τα ταψιά.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT