Μαστέλο, το αρνί γάστρας της Σίφνου

Το περίφημο μαστέλο της Σίφνου, που γίνεται με αρνί ή κατσίκι, έχει πάρει το όνομά του από το πήλινο βαθύ σκεύος μέσα στο οποίο το μαγειρεύουν στον ξυλόφουρνο όλη νύχτα.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο σκεύος όπου φτιάχνουν το μαστέλο, βάζουν στον πάτο δύο βέργες από αμπέλι σταυρωτά, για να μην ακουμπά στον πυθμένα το κρέας. «Είναι το φαγητό του Μεγάλου Σαββάτου και το τρώμε παραδοσιακά τη νύχτα μετά την Ανάσταση», λέει το Μαρώ, που συναντήσαμε στο οδοιπορικό του «Γ» στις Κυκλάδες – εκείνη το προτιμά σερβιρισμένο με μακαρόνια. Και τον υπόλοιπο χρόνο όμως είναι ένα θαυμάσιο κυριακάτικο πιάτο.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT