Ψαρόπιτα με μαρίδα Σύρου

Πολύ σπουδαίος συριανός μεζές, που λίγοι κάνουν πλέον. Μια αλευρόπιτα τηγανητή είναι αυτή η ψαρόπιτα, με ανάκατα μικρόψαρα και κρεμμύδια, που τη σερβίρουν μαζί με κρασί ή τσίπουρο και είναι για τους μερακλήδες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ σπουδαίος συριανός μεζές, που λίγοι κάνουν πλέον. Μια αλευρόπιτα τηγανητή είναι αυτή η ψαρόπιτα, με ανάκατα μικρόψαρα και κρεμμύδια, που τη σερβίρουν μαζί με κρασί ή τσίπουρο και είναι για τους μερακλήδες.

20′ προετοιμασία, 8′ τηγάνισμα – Σύνολο: 28′

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για την ψαρόπιτα, ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε τα πλυμένα ψαράκια, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα αλεύρια και τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε με το χέρι μας να αναμειχθούν καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τόσο λάδι ώστε να υπερκαλύψει τον πάτο κατά 1 εκ. και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα των ψαριών και τα στρώνουμε σε μια λεπτή στρώση σαν ομελέτα.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε την ψαρόπιτα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  5. Γυρίζουμε την ψαρόπιτα από την άλλη πλευρά με το καπάκι του σκεύους ή ένα μεγάλο πιάτο και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT