9 μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, γουλιά και καλοκαίρι

9 μπίρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, γουλιά και καλοκαίρι

Ο οινολόγος – οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης διαλέγει μπίρες που ταιριάζουν πολύ με τα ελαφριά φαγητά του καλοκαιριού

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια σαλάτα στο μπαλκόνι, δίπλα στα γεμιστά στο οικογενειακό τραπέζι ή σε μια παρτίδα κεφτεδάκια ή τηγανητά κολοκυθάκια με τους φίλους στην αυλή, στο κούλερ της παραλίας με το κύμα να σκάει παραδίπλα. Παντού κολλάει μια ωραία μπίρα. Κι εδώ έχουμε πολλές και άκρως δροσιστικές, διαφόρων τύπων και στιλ, όλες από μικρές ελληνικές μικροζυθοποιίες – για κάθε ώρα και κάθε διάθεση.

Superdelic NEIPA – Strange Brew & Last Row

Η Superdelic είναι μια επετειακή μπίρα της ζυθοποιίας Strange Brew και του beer bar Last Row για τον εορτασμό του ενός χρόνου λειτουργίας του. Είναι μια μπίρα εμπνευσμένη από το Σαν Φρανσίσκo και τη Δυτική Ακτή που θα δροσίσει το καλοκαίρι μας. Μια κλασική India Pale Pale, με έντονο φρούτο και ελαφριά πίκρα, ιδανική δίπλα σε σαλάτες ή ψητά λαχανικά.

Κυρία Τούλα – Sourmena Brew

Σίγουρα μια μπίρα που δεν ξεχνάς το όνομά της, κουβαλάει αναμνήσεις και σε ταξιδεύει σε παραδοσιακά χωριά και ταβέρνες που έχεις επισκεφθεί. Μία ακόμη New England I.P.A., με αρώματα εσπεριδοειδών, τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων και νότες αχλαδιού και πεπονιού. Η Κυρία Τούλα θέλει δίπλα της κεφτεδάκια.

Smoked Αmber Αle – Voreia

Ανεβαίνουμε βόρεια και πιο συγκεκριμένα στις Σέρρες, όπου η Μικροζυθοποιία Σερρών δημιούργησε –σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος– μια μπίρα με τη συνταγή των νικητών μετά τον αντίστοιχο διαγωνισμό. Η Amber Ale είναι μια μπίρα με αρώματα καπνού, ξύλου, καραμέλας και σταφίδας. Δοκιμάστε τη με σπετζοφάι.

Η ψυχή του Πάρτυ – Midnight Circus

Όπως λέει και το όνομά της, είναι μια μπίρα που θα γίνει η ψυχή του πάρτι! Με μόλις 4,1% αλκοόλ, μπορεί κάποιος να πει πως θα είναι η μπίρα του για το φετινό καλοκαίρι και θα πάρει τη θέση που της αξίζει στο κούλερ της παραλίας. Είναι θολή, με φρουτώδη αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων, με εξαιρετικά δροσιστικό feeling. Πιείτε τη με ένα σαλατογεύμα ή με ψητά λαχανικά.

Beach Βum Pale – Ale Blame the Sun

Είστε σε μια παραλία και δεν ξέρετε τι μπίρα να επιλέξετε; Η Beach Bum είναι για εσάς! Μια Τropical Αle με ιδιαίτερα έντονα αρώματα τροπικών και πυρηνόκαρπων φρούτων, τζίντζερ και εσπεριδοειδών. Θα σας πρότεινα να την απολαύσετε δίπλα σε ένα κοτόπουλο με κάρι. Ο αρωματικός της χαρακτήρας σε συνδυασμό με τον μπαχαρένιο χαρακτήρα του πιάτου θα κάνει την μπίρα μας πιο αρωματική και το φαγητό μας πιο… απαλό.

Liogerma Gose – Τάως Brewing

Η Τάως Gypsy Brewing μάς παρουσιάζει μια μπίρα για «σβήσιμο», όπως μαρτυρά και το όνομα Λιόγερμα, που σημαίνει «δύση του ηλίου». Μια μπίρα με έντονο τον αλμυρό χαρακτήρα, αρώματα λευκόσαρκων και πυρηνόκαρπων φρούτων και τονισμένη οξύτητα. Συνδυάζεται τέλεια με κοτόπουλο πανέ στον φούρνο ή κολοκυθάκια τηγανητά.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT