Σαβόρι Αμοργού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτός ήταν ο κατεξοχήν τρόπος συντήρησης των ψαριών στις Κυκλάδες τα παλιά χρόνια. Το φαγητό έμενε ανθεκτικό και κρατούσε για ημέρες φυλαγμένο μέσα στο φανάρι, το ειδικό ντουλαπάκι με τις σήτες για να μην μπαίνουν έντομα.


40′ προετοιμασία 15′ μαγείρεμα Σύνολο: 55′


Υλικά

Μερίδες: 4

 

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σαβόρι αλευρώνουμε καλά τα ψάρια, μέχρι να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε τα ψάρια σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
  4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα σκόρδα και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  5. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι, λίγο αλάτι χοντρό, ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς, και ρίχνουμε το ξίδι.
  6. Ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη, πυκνή σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια με τη σάλτσα.

Ενα Σαντορινιό Νυχτέρι.


Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT