Τυρόπιτα εύκολη με φέτα και γραβιέρα

Εύκολη και με πλούσια γεύση, αυτή η τυρόπιτα μπορεί να σερβιριστεί την επόμενη μέρα στο πρωινό, στην (απίθανη) περίπτωση που περισσέψουν λίγα κομμάτια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Τυρόπιτα εύκολη με φέτα και γραβιέρα-1

20′ προετοιμασία, 45′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: ταψί 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα, πρώτα τρίβουμε τη γραβιέρα, θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε μαζί τα δύο τυριά σε ένα μπολ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα και προσθέτουμε πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα αυτό τα τυριά και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί περίπου 26 εκ.
  6. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στη βάση του ταψιού, λαδώνοντάς τα καλά ένα ένα.
  7. Γεμίζουμε το ταψί με τη γέμιση και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα καλά.
  8. Κόβουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν με ένα κοφτερό μαχαίρι, ώστε να μην εξέχουν πολύ, και τις γυρίζουμε προς τα μέσα, σαν στεφάνι γύρω γύρω στο σκεύος.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η τυρόπιτα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT