Δροσερή μπαβαρουάζ με ροδάκινα και γιαούρτι

Δροσερή μπαβαρουάζ με ροδάκινα και γιαούρτι

Ετοιμάστε την μπαβαρουάζ με ροδάκινα μια καλοκαιρινή βραδιά για τους επισκέπτες σας. Αυτό το δροσερό γλυκό θα εξαφανιστεί γρήγορα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάστε την μπαβαρουάζ με ροδάκινα μια καλοκαιρινή βραδιά για τους επισκέπτες σας. Αυτό το δροσερό γλυκό θα εξαφανιστεί γρήγορα.

20′ προετοιμασία – 10′ μαγείρεμα – 4 ώρες αναμονή / Σύνολο: 4 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μπαβαρουάζ, βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν σε μπόλικο παγωμένο νερό.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (ή τους γιαρμάδες) και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  3. Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε όταν λιώσει η ζάχαρη (ίσα να πάρει μία βράση το μείγμα).
  5. Στύβουμε τις ζελατίνες για να στραγγίξουν και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ροδάκινου. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  6. Οταν το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαν σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα.
  8. Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για σαρλότ (από αυτές που μικραίνουν προς τα μέσα) και τοποθετούμε τα σαβαγιάρ όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, κολλητά το ένα με το άλλο.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Βάζουμε τη μπαβαρουάζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT