Τα νηστίσιμα του Δεκαπενταύγουστου: 40 συνταγές με γεύση καλοκαιριού

Τα νηστίσιμα του Δεκαπενταύγουστου: 40 συνταγές με γεύση καλοκαιριού

Είτε νηστεύετε για τον Δεκαπενταύγουστο είτε όχι, θα λατρέψετε αυτές τις συνταγές που βασίζονται στην αφθονία λαχανικών της εποχής, αλλά και στα όσπρια και τα θαλασσινά.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάσχα του καλοκαιριού» αποκαλούν πολλοί τον Δεκαπενταύγουστο τονίζοντας έτσι τη σημασία της ημέρας. Της μεγάλης γιορτής προηγείται νηστεία, από τις μεγαλύτερες της χρονιάς, η οποία διαρκεί από την 1η έως τις 14 του Αυγούστου, προς τιμή της Θεοτόκου. Την ίδια εποχή λαχανικά βρίσκονται στα καλύτερά τους, με τους πάγκους των αγορών να γεμίζουν με ζουμερές ντομάτες, γλυκά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, τρυφερά φασολάκια και ένα σωρό ακόμα υπέροχα μποστανικά που, έτσι και αλλιώς, πρωταγωνιστούν στις εποχικές μαγειρικές.

Συγκεντρώσαμε εδώ 40 από τις αγαπημένες μας νηστίσιμες καλοκαιρινές συνταγές που θα πλουτίσουν το τραπέζι σας, είτε νηστεύετε είτε όχι. Βασισμένες στην αφθονία των λαχανικών που κυκλοφορούν τώρα εκεί έξω, αλλά και στα όσπρια και τα θαλασσινά, είναι όλες τους εξαιρετικής νοστιμιάς και πιστεύουμε πως θα τις απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι.

Δείτε εδώ 40 συνταγές για τα νηστίσιμα του Δεκαπενταύγουστου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT