Μοσχιοί στιφάδο, από τον Βόλο

Στα τσιπουράδικα του Βόλου, οι μεζέδες έχουν ιεροτελεστία και η απόλαυση έρχεται κλιμακωτά: με κάθε τσίπουρο που παραγγέλνεις, ο μεζές γίνεται πλουσιότερος. Ενας από τους πιο ρωμαλλέους είναι και οι μοσχιοί στιφάδο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τσιπουράδικα του Βόλου, οι μεζέδες έχουν ιεροτελεστία και η απόλαυση έρχεται κλιμακωτά: με κάθε τσίπουρο που παραγγέλνεις, ο μεζές γίνεται πλουσιότερος. Ενας από τους πιο ρωμαλλέους είναι και οι μοσχιοί στιφάδο.

Μια από τις 140 συνταγές για μεζέδες από όλη την Ελλάδα και δεκάδες μυστικά καλοπέρασης, στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου «Η τέχνη του μεζέ», που κυκλοφορεί την Κυριακή 11/08 με την Καθημερινή.

30′ προετοιμασία

1 ώρα και 30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τους μοσχιούς στιφάδο, ξεκινάμε βάζοντας τους μοσχιούς σε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρίς υγρά.
  2. Μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή, γιατί οι μοσχιοί θα βγάλουν αλμύρα) και βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά.
  6. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι μοσχιοί.
  7. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  8. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στους μοσχιούς και μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT