Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική

Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική

Για όποιον επισκέπτεται τη Μύκονο, ένα δείπνο στο Pere Ubu είναι εξαιρετική πρόταση. Η παράδοση και η δημιουργικότητα συναντιούνται στο μενού του έμπειρου σεφ Κώστα Τσίγκα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ήρεμους χώρους του ξενοδοχείου Kalesma στη Μύκονο βρίσκεται το εστιατόριο Pere Ubu, που συνδυάζει άψογα τη μοντέρνα κομψότητα με τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα στοιχεία. Ασβεστωμένοι τοίχοι, φυσική πέτρα και ξύλινα δοκάρια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη και φιλόξενη. Εκεί βρέθηκα ένα Σάββατο βράδυ την ώρα που ο ήλιος έδυε πάνω από το Αιγαίο, τα διακριτικά φώτα του όμορφου χώρου άναβαν και το γνωστό έντονο αεράκι της Μυκόνου μάς δρόσιζε.

Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική-1

Ο σεφ Κώστας Τσίγκας, που ηγείται της κουζίνας, φέρνει μαζί του μια πλούσια εμπειρία και μια σωστή κατανόηση της ελληνικής κουζίνας. Η προσέγγισή του βασίζεται στις παραδοσιακές γεύσεις, που με μια σύγχρονη δημιουργικότητα, θέλει να προσφέρει στους επισκέπτες μια φρέσκια ματιά σε οικεία πιάτα.

Το γεύμα ξεκίνησε με μια επιλογή από μεζέδες, μικρά πιάτα που είναι ιδανικά για μοίρασμα. Ανάμεσά τους, η ταραμοσαλάτα—μια φίνα μους από ταραμά, αχινό, κουνουπίδι κρέμα και καβούρι—  ήταν ιδανικό ορεκτικό. Η ισορροπία του ταραμά και του αχινού, σε συνδυασμό με τις τραγανές χειροποίητες πιτούλες, μας άνοιξαν την όρεξη. Τα άγρια χόρτα με λεμόνι, μάραθο και ελαιόλαδο, συνοδευόμενα από αντζούγιες και γραβιέρα ωρίμασης, ήταν ένα άλλο νόστιμο και άκρως καλοκαιρινό μικρό πιάτο. Το σαγανάκι από ψητή μυκονιάτικη γραβιέρα 24 μηνών με κέρδισε πιο πολύ από όλα. Σημαντική θέση στο μενού του Κώστα Τσίγκα έχουν τα ωμά. Το φρεσκότατο μαγιάτικο με χουρμά, χαρίσα, ραπανάκια, πηλιορείτικα τσιτσίραβλα, ελαιόλαδο, λεμόνι και λουίζα κέρδισε τις εντυπώσεις των καλεσμένων. Εγώ το αγάπησα διπλά γιατί είμαι λάτρης των καυτερών γεύσεων.

Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική-2 Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική-3

Ακολούθησε το ψητό χταπόδι με γίγαντες, σύγλινο Μάνης, κρέμα αβοκάντο και φέτα, που έδειξε την ικανότητα του σεφ να παίρνει παραδοσιακά υλικά και να τα συνδυάζει με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο. Μια σύγχρονη ερμηνεία με μια εκλεπτυσμένη παρουσίαση που διατηρεί την πείρα του παραδοσιακού. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν ο κολιός στα κάρβουνα, ψημένος στην εντέλεια, με τραγανή πέτσα που κάλυπτε την τρυφερή και ζουμερή σάρκα του ψαριού. Ήρθε σερβιρισμένος με σαλάτα από σταφύλια της θάλασσας και aioli με σαφράν και chili, συνδυασμός που ανέδειξε τα ποιοτικά υλικά και τη γεύση τους.

Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική-4 Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική-5
Μύκονος: Στο Pere Ubu για ελληνική γαστρονομία και κυκλαδίτικη αισθητική-6

Το επιδόρπιο ήταν μια παιχνιδιάρικη προσέγγιση του σιροπιαστού, με τον σεφ Κώστα Τσίγκα να παρουσιάζει ένα κανταΐφι με κρέμα βανίλια, compote ροδάκινο, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και μαύρη σοκολάτα. To wine pairing που επιμελήθηκε ο σομελιέ Σωτήρης Γιαννικόπουλος και περιελάμβανε ιδιαίτερες επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ήταν εξαιρετικό. Τα κρασιά ταίριαξαν ιδανικά με τις γεύσεις του μενού.

Pere Ubu – Kalesma Mykonos Hotel

Ελαιόμανδρα, Μύκονος

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT