Αμυγδαλόπιτα Καβάλας

Με ραβανί μοιάζει αυτό το θαυμάσιο γλυκό με τη φίνα γεύση. Η συνταγή για τη συγκεκριμένη αμυγδαλόπιτα είναι από τη γεμάτη αμυγδαλεώνες Καβάλα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμυγδαλεώνες στην είσοδο της πόλης της Καβάλας, όταν κάποιος την προσεγγίζει από τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα θαυμάσιο θέαμα, ιδίως την εποχή που είναι ολάνθιστοι. Με τα άφθονα και γευστικά αμύγδαλά τους οι γυναίκες της περιοχής φτιάχνουν αυτό το θαυμάσιο γλύκισμα με τη φίνα νοστιμιά, το οποίο θυμίζει ραβανί.

20′ προετοιμασία, 40′ ψήσιμο, 12 ώρες αναμονή, Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Κομμάτια: 9-12

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για την αμυγδαλόπιτα Καβάλας, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και την κανέλα και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 26 εκ., αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  6. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
  8. Το κόβουμε σε καρεδάκια, φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι κάτω, και στολίζουμε κάθε κομμάτι με ένα αμύγδαλο.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως το γλυκό, αργά, φροντίζοντας να εισχωρήσει το σιρόπι και ανάμεσα στα κομμάτια.
  3. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 1 βράδυ, ώστε να απορροφήσει το σιρόπι, και το σερβίρουμε την επόμενη ημέρα.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT