Ψημένη ρακή Αμοργού

Η ψημένη ρακή είναι το κέρασμα των Αμοργιανών σε γάμους, βαφτίσεις και γιορτές. Είναι το λικέρ τους και το βγάζουν μαζί με γλυκά του κουταλιού, με παστέλια στα λεμονόφυλλα και ξεροτήγανα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία 12 ώρες αναμονή Σύνολο: 12 ώρες και 15′


Υλικά

Βάρος: περίπου 2 λίτρα
  • 1.500 ml ρακή
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου
  • 2 κλαδάκια φλισκούνι
  • 2 κλαδάκια αλεσφακιά (φασκόμηλο)
  • 1 κιλό ζάχαρη

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψημένη ρακή σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ρακή, 750 ml νερό, την κανέλα, τον γλυκάνισο, το φλισκούνι και το φασκόμηλο και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν δυνατά τα υγρά.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι για 1-2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα σκεύος.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να γίνει μια σκουρόχρωμη καραμέλα.
  4. Ανακατεύουμε προς το τέλος με ξύλινη κουτάλα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή (γιατί θα αφρίσει και θα πιτσιλάει) ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ρακής.
  6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ.
  7. Αδειάζουμε σε μπουκάλι.
  8. Σερβίρουμε την ψημένη ρακή παγωμένη ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT