Πανεύκολη τάρτα κολοκυθιού με ανθότυρο, δυόσμο και βάση βρώμης

Πανεύκολη τάρτα κολοκυθιού με ανθότυρο, δυόσμο και βάση βρώμης

Πραγματικά πανεύκολη, με ιδιαίτερα τραγανή βάση από νιφάδες βρώμης και με κολοκυθάκια αρωματισμένα από τον ταιριαστό τους δυόσμο, αυτή η τάρτα θα εντυπωσιάσει στο κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματικά πανεύκολη, με ιδιαίτερα τραγανή βάση από νιφάδες βρώμης και με κολοκυθάκια αρωματισμένα από τον ταιριαστό τους δυόσμο, αυτή η τάρτα θα εντυπωσιάσει στο κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 22 εκ.

  •  1 κιλό κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες (για πολύ λεπτές ροδέλες θα μας βοηθήσει το «μαντολίνο», ο ειδικός κόπτης που βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα με οικιακά είδη. Αν δεν έχουμε, τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
  •  300 γρ. νιφάδες βρώμης
  •  3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  •  το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
  •  2 αυγά
  •  250 γρ. ανθότυρο μαλακό, θρυμματισμένο
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τάρτα κολοκυθιού με βρώμη, αρχικά βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το ταψί.
  4. Πιέζουμε τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε, την τάρτα κολοκυθιού με βρώμη, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT