Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ

Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ

Kαι γλυκό και αλμυρό και αρωματικό, απλά υπέροχο αυτό το μαγειρευτό κοτόπουλο του Χριστόφορου Πέσκια με αρωματική σάλτσα βερίκοκο με τζίντζερ.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαι γλυκό και αλμυρό και αρωματικό, απλά υπέροχο αυτό το μαγειρευτό κοτόπουλο του Χριστόφορου Πέσκια με αρωματική σάλτσα βερίκοκο με τζίντζερ.

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

  •  4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα
  •  15 βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
  •  150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
  •  100 ml λευκό κρασί, ξηρό
  •  400 ml ζωμός κότας
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη. Περνάμε τη σάλτσα από ψιλή σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
  8. Στο τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT