Κολοκυθοκεφτέδες αλλά με βρασμένα κολοκυθάκια

Κολοκυθοκεφτέδες αλλά με βρασμένα κολοκυθάκια

Μια εκδοχή για κολοκυθοκεφτέδες κάπως ασυνήθιστη, αφού εδώ τα κολοκυθάκια μπαίνουν στο μείγμα βρασμένα και όχι ωμά

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σύγχρονοι κολοκυθοκεφτέδες γίνονται με ωμά κολοκύθια, εδώ είναι βρασμένα. Ολη η νοστιμιά είναι στο άρωμα του κρεμμυδιού που έχει τσιγαριστεί στο βούτυρο μέχρι να ξανθύνει. Πάντως αν προτιμάτε, και για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο. Η συνταγή είναι από το Περιοδικόν εργοχείρων και συρμών Η Φιλόκαλος Πηνελόπη, 5 Νοεμβρίου 1912.

30′ προετοιμασία – 20′ τηγάνισμα / Σύνολο: 50′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ξύνετε ολίγον έξωθεν τα κολοκυθάκια (1 οκά) και τα βράζετε με νερό και άλας.
  2. Τα στραγγίζετε κατόπιν και τα ζυμώνετε.
  3. Προσθέτετε δε τότε 50 δράμια γαλέτα τριμμένη, 5 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο, ολίγον άλας και πιπέρι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (τα οποία πρώτον τσιγαρίζετε ολίγον με βούτυρον).
  4. Αφού τα ανακατεύσετε όλα καλώς, πλάθετε την ζύμην εις κεφτέδες.
  5. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε με βούτυρον.
  6. Σερβίρονται με σάλτσαν ντομάταν ή με ένα πουρέ.

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT