Ομελέτα καμπούνα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, από τη Σαντορίνη

Ομελέτα καμπούνα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, από τη Σαντορίνη

Λέγεται καμπούνα γιατί, εκτός από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χρησιμοποιούσαν παλιότερα και το λουλούδι του κρεμμυδιού, που το λένε έτσι στο νησί.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνταγή μας έδωσε η Μαρία Ματσάντου, συντηρήτρια έργων τέχνης από το Ακρωτήρι, που έμαθε να μαγειρεύει τα παραδοσιακά φαγητά του νησιού δίπλα στη γιαγιά, τη μαμά και τις θείες της. Tις ενδιέφερε να κρατήσουν τη γεύση από τα παιδικά τους χρόνια αναλλοίωτη και αυτό πάντα τη συγκινούσε.

10′ προετοιμασία
12′ μαγείρεμα
Σύνολο: 22′

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα, ξεκινάμε και βάζουμε να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί, και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και αλάτι.
  2. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από την κάτω πλευρά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει απαλά.
  3. Καπακώνουμε το σκεύος με μια μεγάλη πιατέλα ή με καπάκι και με σταθερή αλλά γρήγορη κίνηση τουμπάρουμε την ομελέτα ώστε η ψημένη πλευρά να έρθει προς τα πάνω.
  4. Έπειτα, την αφήνουμε να γλιστρήσει ξανά στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την άψητη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT