Πατέ ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο, με ροδάκινο και δεντρολίβανο

Πατέ ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο, με ροδάκινο και δεντρολίβανο

Αυτή η συνταγή του Σταύρου Χρυσαφίδη από το Wine is Fine συντροφεύει τέλεια ένα ποτήρι κρύο λευκό ξηρό κρασί

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πατέ του καλοκαιριού φτιάχνεται με ροδάκινα και ανάμεικτα κρεατικά. Αυτή η συνταγή του Σταύρου Χρυσαφίδη από το Wine is Fine συντροφεύει τέλεια ένα ποτήρι κρύο λευκό ξηρό κρασί.

20′ προετοιμασία

1 ώρα και 15′ ψήσιμο

4 ώρες αναμονή

Σύνολο: 5 ώρες και 35′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το πατέ ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο, με ροδάκινο και δεντρολίβανο πατέ ανάμεικτο, χοιρινό και μοσχαρίσιο, με ροδάκινο και δεντρολίβανο.
  • Κόβουμε ξεχωριστά όλα τα κρεατικά σε κύβους των 2 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον χοιρινό λαιμό, την πανσέτα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, ζυμώνοντας τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα μείγμα όχι ομοιογενές μεν, αλλά με υφή σαν μαλακής ζύμης και με διακριτά τα συστατικά του.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο νουά, τα ροδάκινα και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα.
  • Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 25 x 7 εκ.
  • Αδειάζουμε εκεί το μείγμα και φουρνίζουμε.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το πατέ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 1-2 ώρες και το ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς το.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς για 1-2 ώρες ακόμη, πριν το σερβίρουμε, κομμένο σε φέτες.
  • Συνοδεύουμε με μπαγκέτα και αγγουράκια τουρσί.

Στο ποτήρι μας: Eνα φρουτώδες Pinotnoir. 

Πηγή: Gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT