Κουνέλι ριγανάτο, από την Τήνο

Το κρέας της Τήνου, ακόμα και σήμερα, είναι το κουνέλι. Σε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή γίνεται ριγανάτο και είναι πεντανόστιμο!

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κρέας της Τήνου, ακόμα και σήμερα, είναι το κουνέλι. Σε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή γίνεται ριγανάτο και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κουνέλι περίπου 1.500 γρ., κομμένο σε μερίδες
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  1 γεμάτη κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  200 ml ξίδι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για το ριγανάτο κουνέλι, ξεκινάμε βάζοντας τα κομμάτια του κουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι, τις δάφνες, το κρεμμύδι και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε περίπου 4 ώρες να μαριναριστούν.
  2. Βγάζουμε το κουνέλι και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνέλι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, 200 ml νερό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT