Γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι

Το πιο καλοκαιρινό μας γλυκό κουταλιού, με βύσσινα ή κεράσια, που θα συνοδέψει παγωτό, ιδιαίτερα καϊμάκι, πανακότες και κρέμες ή θα το σερβίρουμε σκέτο, με ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο καλοκαιρινό μας γλυκό κουταλιού, με βύσσινα ή κεράσια, που θα συνοδέψει παγωτό, ιδιαίτερα καϊμάκι, πανακότες και κρέμες ή θα το σερβίρουμε σκέτο, με ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

Υλικά

Μερίδες: Για 3 – 4 μέτρια βάζα

  •  περίπου 1.300 γρ. βύσσινα ή κεράσια
  •  1 κιλό (5 κούπες) ζάχαρη
  •  2 κούπες (400 ml) νερό για τα κουκούτσια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, πλένουμε τα φρούτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγάζουν.
  2. Ζυγίζουμε τα καθαρισμένα φρούτα – θέλουμε 1 κιλό καθαρό βάρος.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  3. Σε μια άλλη, μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κουκούτσια με το νερό να βράσουν.
  4. Παίρνουμε 1½ κούπα από τον νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα κουκούτσια και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα βύσσινα ή κεράσια.
  5. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, έτσι ώστε να σιγοβράζουν, και ξαφρίζουμε την επιφάνεια μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι (περίπου 30- 35 λεπτά).
  7. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για 1 βράδυ.
  8. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό, για να εξατμιστεί το νερό που τυχόν έβγαλαν τα φρούτα και να ξαναδέσει το σιρόπι.
  9. Μοιράζουμε το γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι σε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT