Αμυγδαλωτά του γάμου με μαστίχα

Άλλη μία από τις πάμπολλες συνταγές για αμυγδαλωτά που συναντάμε στις Κυκλάδες. Αυτά είναι βραστά και ζυμώνονται με σιρόπι και μέλι θυμαρίσιο. Τα αρωματίζουν με μαστίχα και μια ιδέα από ανθόνερο και τα κερνάνε στους γάμους.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλη μία από τις πάμπολλες συνταγές για αμυγδαλωτά που συναντάμε στις Κυκλάδες. Αυτά είναι βραστά και ζυμώνονται με σιρόπι και μέλι θυμαρίσιο. Τα αρωματίζουν με μαστίχα και μια ιδέα από ανθόνερο και τα κερνάνε στους γάμους.

Υλικά

Κομμάτια: 40 περίπου

  •  500 γρ. αμύγδαλα καλής ποιότητας, λευκά (χωρίς τη φλούδα)
  •  600 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  500 ml νερό
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη (κοπανίζουμε 3-4 κρυσταλλάκια μαστίχας στο γουδί μαζί με ελάχιστη άχνη)
  •  100 γρ. μέλι θυμαρίσιο περίπου
  •  350 ml ανθόνερο
  •  άφθονη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αμυγδαλωτά του γάμου με μαστίχα σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αμύγδαλα, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 6 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να κοχλάζουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε στην άκρη 150 ml από το σιρόπι* και λιώνουμε όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας στον πολυκόφτη, σε δόσεις, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Το αδειάζουμε σε μπολ (ή στον κάδο του μίξερ), προσθέτουμε το μέλι και ζυμώνουμε με το χέρι (ή με το φτερό) μέχρι να ενσωματωθεί και η πάστα να γίνει σχετικά σφιχτή ώστε να πλάθεται.
  5. Απλώνουμε άφθονη άχνη σε ένα ταψί.
  6. Πλάθουμε με το μείγμα μπαλίτσες με βάρος περίπου 30 γρ. βουτώντας τα χέρια μας στο ανθόνερο κάθε φορά που φτιάχνουμε μια μπαλίτσα (έτσι θα τις αρωματίσουμε αλλά και δεν θα κολλάνε στα χέρια μας).
  7. Τις αραδιάζουμε στο ταψί με την άχνη και τις κυλάμε για να καλυφθούν.
  8. Αφήνουμε κατά μέρος για 12 ώρες και ξανακυλάμε τα αμυγδαλωτά στην άχνη, προσθέτοντας κι άλλη άχνη, αν χρειάζεται.
  9. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT