Μελιτζάνες και πιπεριές σε κουρκούτι με αυγό και κρέμα γάλακτος

Μελιτζάνες και πιπεριές σε κουρκούτι με αυγό και κρέμα γάλακτος

Ένας συνδυασμός αγαπημένων λαχανικών όπως η μελιτζάνα και η πιπεριά, απογειώνονται με το πιο τραγανό κουρκούτι, το τέλειο μεζεδάκι.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

10′ τηγάνισμα

30′ αναμονή

Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 4 μέτριες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από το κοτσάνι και τα σπόρια τους και ολόκληρες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για τις μελιτζάνες και πιπεριές σε κουρκούτι με αυγό και κρέμα γάλακτος, βάζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ μπολ με νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 1/2 ώρα.
  2. Έπειτα, τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε με τα χέρια μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά πάνω σε πετσέτα.
  3. Με τον τρόπο αυτό δεν θα απορροφήσουν πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα και θα γίνουν τραγανές.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα κουρκούτι όχι πολύ σφιχτό.
  6. Περνάμε κάθε φέτα μελιτζάνας και κάθε ολόκληρη πιπεριά στο κουρκούτι μέχρι να καλυφθούν καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  7. Τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις ολόκληρες πιπεριές, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μυστικά για το τηγάνισμα.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT