Σαρδέλες στον φούρνο με ντομάτες και μυρωδικά

Σαρδέλες στον φούρνο με ντομάτες και μυρωδικά

Στα καλύτερά τους οι σαρδέλες αυτή την εποχή, νόστιμες, ζουμερές και πλούσιες σε ω3 λιπαρά. Τις ψήνουμε στον φούρνο με ντομάτες, πιπεριές και λευκό κρασί, για ένα πλούσιο και απίθανα νόστιμο γεύμα.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

40′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 700 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στον φούρνο με ντομάτες και μυρωδικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε καλά τις σαρδέλες.
  3. Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κρασί, τον χυμό λεμονιού και 100 ml νερό.
  4. Σε ένα μέτριο ταψί απλώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και από πάνω τακτοποιούμε τις σαρδέλες.
  5. Απλώνουμε τις ντομάτες πάνω από τις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα, την πιπεριά Φλωρίνης και αλατοπίπερο.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα κρασιού και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT