Μύδια σαγανάκι με πιπεριές

Ωραίος, μερακλίδικος μεζές και ιδιαίτερα τώρα που τα μύδια είναι στρουμπουλά και ψωμωμένα. Μαζί με μία τηγανιά πατάτες και μια σαλάτα με χόρτα μάς καλύπτει και για κυρίως γεύμα.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

10′ μαγείρεμα

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό μύδια (τα καθαρίζουμε καλά με βουρτσάκι, τραβάμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 μέτριες πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 60 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μύδια σαγανάκι με πιπεριές, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, το σκόρδο και το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  4. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
  6. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  7. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια.
  9. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να βράσει.
  10. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει.
  11. Αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3-4 λεπτά.
  12. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT