Σοκολατένια μπισκότα αμαρέτι

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές των κλασικών μπισκότων αμαρέτι. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και προτείνουμε να τα σερβίρετε αμέσως μόλις κρυώσουν, όσο είναι ακόμη μαλακά.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παραλλαγές των κλασικών μπισκότων αμαρέτι. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και προτείνουμε να τα σερβίρετε αμέσως μόλις κρυώσουν, όσο είναι ακόμη μαλακά.

Υλικά

Κομμάτια: 20

  •  200 γρ. αμύγδαλα λευκά
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  ελάχιστο αλάτι
  •  100 γρ. κουβερτούρα με 70-72% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια + λίγη επιπλέον, για το στόλισμα
  •  2 ασπράδια αυγών
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σοκολατένια μπισκότα αμαρέτι πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  2. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ασπρισμένα αμύγδαλα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και ελάχιστο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
  3. Προσθέτουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ξαναγίνει σαν σκόνη. Αδειάζουμε τη σκόνη σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα με μαλακές κορφές.
  5. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει σχετικά γυαλιστερή όψη και πιο σφιχτές κορφές.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο στεγνό μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, μέχρι τα δύο μείγματα να ενωθούν.
  8. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε στη λαδόκολλα στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  9. Σπάμε την επιπλέον κουβερτούρα σε κομματάκια και μοιράζουμε από ένα στο κέντρο κάθε κουταλιάς που βάλαμε στο ταψί.
  10. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά στο άγγιγμα, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν – θα παραμείνουν ελαφρώς μαλακά.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT