Επιστροφή στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο. Ρυθμίζουμε τα πρωινά ξυπνητήρια μας και ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας. Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάζουμε για εσάς ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο – από Δευτέρα έως Κυριακή. Το φτιάχνουμε από την Παρασκευή ώστε να έχετε όλον τον χρόνο να προμηθευτείτε τα υλικά σας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως όλοι κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1-2 φορές την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά. Α! Και ένα γλυκό, γιατί (σχεδόν) κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.
Την εβδομάδα 9/9 – 15/9 ετοιμάζουμε εύκολα και πολύ νόστιμα φαγητά: σπαγγετάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και μοτσαρέλα, κοτόπουλο με κολοκυθάκια, φασολάκια γιαχνί, κοτοκεφτέδες, πικάντικες φακές, γαύρο στον φούρνο αλλά και έναν μουσακά – υπερπαραγωγή. Τα σχολεία ξεκινούν και εμείς ευχόμαστε «Καλή αρχή» με τα πιο μαστιχωτά και σοκολατένια κούκις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr