Σκορπίνες πλακί αλά σπετσιώτα

Λιγοστά τα υλικά για τις σκορπίνες πλακί αλά σπετσιώτα, αλλά το μυστικό της νοστιμιάς είναι η επεξεργασία τους. Η σάλτσα ντομάτας σιγοβράζει υπομονετικά σε χαμηλή φωτιά, για να μπει στο ταψί ήδη μελωμένη και γλυκιά και να μη χρειαστεί να ψηθούν για πολλή ώρα τα ψάρια και στεγνώσουν.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
2 ώρες και 30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις σκορπίνες πλακί αλά σπετσιώτα, ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
  3. Βράζουμε τη σάλτσα υπομονετικά, για περίπου 1 1⁄2 ώρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει ωραία.
  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C.
  6. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί που να χωρά τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο.
  7. Βάζουμε τα ψάρια στη σάλτσα και τα γυρίζουμε μερικές φορές για να βραχούν καλά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφικτά με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  10. Σερβίρουμε τις σκορπίνες ζεστές, με τη σάλτσα τους.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT