Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι εννοείται πως ακόμα και στο απλό κοκκινιστό μοσχάρι θα βάλουμε μελιτζάνες!

20′ προετοιμασία, 1 ώρα και 50′ μαγείρεμα, 20′ αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  3. Aλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε σουρωτήρι, να φύγει η πικράδα τους.
  4. Τις ξεπλένουμε, τις αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα.
  8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον μισό βασιλικό και σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα.
  9. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες με ψωμί σίκαλης και φέτα βαρελίσια.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT