Κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι

Κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι

Το φαγητό είναι μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή του κλέφτικο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Καρατζάς, μάγειρας και υπεύθυνος της κουζίνας στο γαστροκαφενείο «Ναυαγός» στην Αστυπάλαια, μας φέρνει μια συνταγή με τις πρώτες ύλες του νησιού, όπως τα άγρια κατσικάκια και το ντόπιο κατσικίσιο τυρί. Το φαγητό είναι μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή του κλέφτικο.

30′ προετοιμασία, 3 ώρες ψήσιμο, Σύνολο: 3 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι, ξεκινάμε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος, για να απομακρύνουμε θραύσματα οστού από τον τεμαχισμό τους.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε στο καθένα από 2 βαθιές τομές. Μπήγουμε στην καθεμία από 1 κομμάτι σκόρδο.
  3. Βάζουμε τα φύλλα λαδόκολλας το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο, φτιάχνοντας δηλαδή 4 διπλά φύλλα. Μοιράζουμε στο κέντρο τους τα κομμάτια του κατσικιού και γύρω τους μοιράζουμε από 8 κομμάτια ντομάτα, 8 κομμάτια πατάτα και 2 κομμάτια κρεμμύδι.
  4. Μοιράζουμε επίσης από 100 γρ. τυρί, κομμένο σε κύβους, και από 4 κλωνάρια θυμάρι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε καλά και μοιράζουμε στα πακέτα το κρασί και το ελαιόλαδο.
  6. Τυλίγουμε σφιχτά κάθε διπλό φύλλο λαδόκολλας σε πουγκί, ώστε να κλείσουμε καλά μέσα όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, δένουμε με σπάγκο σε πακέτο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C και βάζουμε τα πουγκιά μέσα σε ταψί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT