Ψάρια γιαχνάδα σε στρώμα από αμπελόφυλλα, από την Αστυπάλαια

Ψάρια γιαχνάδα σε στρώμα από αμπελόφυλλα, από την Αστυπάλαια

Γιαχνάδα στην Αστυπάλαια είναι το λαδερό πλακί και φτιάχνεται όχι μονάχα με λαχανικά αλλά και με ψάρια. Σε αυτή τη συνταγή βάζουμε ψαράκια όπως σκάρους ή κολιούς ή σαφρίδια κ.ά., αρκεί να βρίσκονται στην εποχή τους.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ψάρια γιαχνάδα σε στρώμα από αμπελόφυλλα, από την Αστυπάλαια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί με μέγεθος που να χωρά άνετα τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση.
  3. Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με τα αμπελόφυλλα, χωρίς να αφήσουμε κενά, και πάνω τους απλώνουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τα φύλλα μαϊντανού.
  4. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και λίγο ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια μέσα-έξω και τα στρώνουμε στο ταψί.
  6. Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το κρασί και σείουμε το ταψί για να απλωθούν τα υγρά ομοιόμορφα.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι τα ψάρια να ροδίσουν.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT