Κοτόπουλο σαν ταντούρι

Ακόμα και χωρίς ταντούρι (τον ινδικό πήλινο, κυλινδρικό φούρνο με καπάκι) μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι μια παραλλαγή του πεντανόστιμου ινδικού κοτόπουλου που μαρινάρεται σε γιαούρτι με μπαχαρικά.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σαν tandoori, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και το λάδι.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε το κοτόπουλο και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
  3. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Το ανακατεύουμε με το μείγμα και μαρινάρουμε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνει και εσωτερικά (βγάζουμε ένα από τα κομμάτια και το κόβουμε για να ελέγξουμε).

Μυστικά

* Ινδικό μείγμα μπαχαρικών που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και σε παντοπωλεία, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Μετά, καβουρδίζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Το μείγμα το φυλάσσουμε, αφού κρυώσει, σε βάζο με καπάκι.
 
Πηγή: Γαστρονόμος
 
 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT