Αρνάκι με μελιτζάνες

Οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους αυτόν τον μήνα και τις απολαμβάνουμε ποικιλοτρόπως. Με αρνάκι ή κατσικάκι ταιριάζουν πολύ, σε ένα ζουμερό και μελωμένο κοκκινιστό.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μελιτζάνες είναι στα καλύτερά τους αυτόν τον μήνα και τις απολαμβάνουμε ποικιλοτρόπως. Με αρνάκι ή κατσικάκι ταιριάζουν πολύ, σε ένα ζουμερό και μελωμένο κοκκινιστό.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  1 κιλό αρνάκι σπάλα, σε κομμάτια 4 εκ.
  •  700 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  4 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  •  1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  •  1.200 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
  3. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  6. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
  9. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT