Ταρτ τατέν, η γαλλική ανάποδη τάρτα με μήλα και καραμέλα

Ταρτ τατέν, η γαλλική ανάποδη τάρτα με μήλα και καραμέλα

Από το πιο κλασικά μηλογλυκά, η ταρτ τατέν είναι όχι μόνο πολύ γευστική αλλά και πανεύκολη!

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
30′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 10

Καραμέλα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταρτ τατέν ξεκινάμε με τη καραμέλα. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει μια ξανθιά καραμέλα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Την αδειάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 22-25 εκ., καλύπτοντας όλο τον πυθμένα, και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες μήλου, κυκλικά.
  6. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και κόβουμε έναν δίσκο κατά 4-6 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού μας.
  7. Σκεπάζουμε τα μήλα με τον δίσκο της σφολιάτας, περνώντας τις άκρες της μέσα από τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά σε διάφορα σημεία.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 35-40 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αναποδογυρίζουμε αμέσως πολύ προσεκτικά σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT