Ένα κυριακάτικο χορταστικό φαγητό με εστιατορική φινέτσα. Το δοκιμάσαμε ένα απόγευμα στο Zurbaran και δώσαμε πολλά συγχαρητήρια στη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. Η συνταγή που μας δίνει είναι αρκετά απλοποιημένη για να τη δοκιμάσουμε στο σπίτι.
40′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Για το μείγμα του κιμά
Για το αυγολέμονο
Για τα γιουβαρλάκια με οrecchiette
Διαδικασία
Αυγολέμονο
- Για να ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια με οrecchiette σε βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από τα χτυπημένα αυγά και την αδειάζουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε το μείγμα του κιμά.
- Στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
- Ρίχνουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Μείγμα κιμά
- Στο μπολ με τη 1 κουτ. σούπας χτυπημένο αυγό προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε μικρά γιουβαρλάκια των 15 γρ. το καθένα.
Γιουβαρλάκια με οrecchiette
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό κότας, τον λεμονοχυμό και το βούτυρο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών ή μέχρι να γίνουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε όσο από το αυγολέμονο θέλουμε και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί.
- Αδειάζουμε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος