Γιουβαρλάκια με οrecchiette

Μια ιδιοφυής συνταγή που παντρεύει τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια με ζυμαρικά οrecchiette. Χορταστικά, επίσημα, φίνα.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα κυριακάτικο χορταστικό φαγητό με εστιατορική φινέτσα. Το δοκιμάσαμε ένα απόγευμα στο Zurbaran και δώσαμε πολλά συγχαρητήρια στη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. Η συνταγή που μας δίνει είναι αρκετά απλοποιημένη για να τη δοκιμάσουμε στο σπίτι.

40′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για το μείγμα του κιμά

Για το αυγολέμονο

Για τα γιουβαρλάκια με οrecchiette

Διαδικασία

Αυγολέμονο

  1. Για να ετοιμάσουμε τα γιουβαρλάκια με οrecchiette σε βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από τα χτυπημένα αυγά και την αδειάζουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε το μείγμα του κιμά.
  3. Στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Μείγμα κιμά

  1. Στο μπολ με τη 1 κουτ. σούπας χτυπημένο αυγό προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε μικρά γιουβαρλάκια των 15 γρ. το καθένα.

Γιουβαρλάκια με οrecchiette

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τον ζωμό κότας, τον λεμονοχυμό και το βούτυρο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών ή μέχρι να γίνουν.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε όσο από το αυγολέμονο θέλουμε και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί.
  4. Αδειάζουμε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT