Η φανουρόπιτα της μαμάς ενός pastry chef

Για τα παραδοσιακά γλυκά ο ζαχαροπλάστης Θανάσης Τσαγκλιώτης έχει κρυμμένο άσο στο μανίκι του, τη μαμά του, Γεωργία Τριανταφύλλου! Όταν λοιπόν του ζητήσαμε μια συνταγή για φανουρόπιτα, μας έστειλε τη δική της

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης είναι ένας εξαιρετικός ζαχαροπλάστης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Καλλιθέα, το La Maison. Φτιάχνει άπαιχτο μιλφέιγ και μπαμπά με ρούμι κι ένα σωρό άλλα γλυκά «ξένου ρεπερτορίου».

Θα χρειαστούν 15′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο. Σύνολο: 1 ώρα και 5′. 

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαμέτρου 30 εκατ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την φανουρόπιτα της μαμάς ενός pastry chef προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (με αέρα).
  2. Ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια και να ψηθεί η πίτα μέχρι μέσα (δοκιμάζουμε τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι, θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό).
  6. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT