Με λιγοστά ταπεινά υλικά ετοιμάζουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα χωρίς να μας φάει η ζέστη στην κουζίνα. Πρόβειο γιαούρτι, σκόρδο και μπαγιάτικο ψωμί συνθέτουν μία από τις νοστιμότερες σάλτσες γα τα μακαρόνια μας.
10′ προετοιμασία, 15′ μαγείρεμα, Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με γιαουρτόσκορδο και προζυμένιο ψωμί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τους κύβους ψωμιού και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα 100 ml νερό που κρατήσαμε στην άκρη μέχρι να αναμειχθούν καλά και το αδειάζουμε στο μπολ με τα μακαρόνια.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
- Σκορπίζουμε τα ψημένα κυβάκια ψωμιού και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά που μας αρέσουν, όπως Μαλαγουζιά, Θραψαθήρι, Sauvignon blanc.
Πηγή: gastronomos.gr