Ζυμαρικά με γιαουρτόσκορδο και προζυμένιο ψωμί

Ζυμαρικά με γιαουρτόσκορδο και προζυμένιο ψωμί

Με λιγοστά ταπεινά υλικά ετοιμάζουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα χωρίς να μας φάει η ζέστη στην κουζίνα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λιγοστά ταπεινά υλικά ετοιμάζουμε μια λαχταριστή μακαρονάδα χωρίς να μας φάει η ζέστη στην κουζίνα. Πρόβειο γιαούρτι, σκόρδο και μπαγιάτικο ψωμί συνθέτουν μία από τις νοστιμότερες σάλτσες γα τα μακαρόνια μας.

10′ προετοιμασία, 15′ μαγείρεμα, Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά με γιαουρτόσκορδο και προζυμένιο ψωμί προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε τους κύβους ψωμιού και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι.
  6. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  7. Αδειάζουμε σε μεγάλο βαθύ μπολ.
  8. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα 100 ml νερό που κρατήσαμε στην άκρη μέχρι να αναμειχθούν καλά και το αδειάζουμε στο μπολ με τα μακαρόνια.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  10. Σκορπίζουμε τα ψημένα κυβάκια ψωμιού και σερβίρουμε.
Ζυμαρικά με γιαουρτόσκορδο και προζυμένιο ψωμί-1

Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά που μας αρέσουν, όπως Μαλαγουζιά, Θραψαθήρι, Sauvignon blanc.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT