Κοπανιά από τη Σαντορίνη

Φτιαγμένη με παξιμάδι, σουσάμι, κανέλα και σταφίδες, η κοπανιά είναι ένα έκτακτο σνακ και σούπερφουντ των παλιών Σαντορινιών, κάτι ανάλογο με τις σημερινές δυναμωτικές μπάρες.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυρία Ευαγγελία Ματσάντου-Αλεφραγκή, που μας την ετοίμασε, λέει ότι τη ζάχαρη στο πασπάλισμα μπορούμε να την παραλείψουμε γιατί η κοπανιά είναι ήδη γλυκιά από τις σταφίδες.

15′ παρασκευή
Σύνολο: 15′

Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για την κοπανιά, ξεκινάμε και σε μεγάλο γουδί (ή στον πολυκόφτη), θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το σουσάμι, την κανέλα και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν πολύ σφικτή ζύμη.
  3. Το πλάθουμε σε μπαλάκια ή σε κάπως μακρουλά κομμάτια σαν λεπτά σουτζουκάκια με βάρος περίπου 30 γρ.
  4. Αν θέλουμε, σε ένα ταψάκι ρίχνουμε επιπλέον ζάχαρη ή καβουρδισμένο σουσάμι (ή και τα δύο) και κυλάμε εκεί τις μπαλίτσες για να καλυφθούν παντού.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT