Τραχανάς με «καμένο», πικάντικο βούτυρο

Τραχανάς με «καμένο», πικάντικο βούτυρο

Ιδανικά προτιμάμε τον εβρίτικο τραχανά, που έχει τελείως ιδιαίτερη γεύση. Το «καμένο» βούτυρο του πάει έξοχα και δίνει σπιρτάδα και άρωμα από την πάπρικα.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
5′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραχανά με «καμένο», πικάντικο βούτυρο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, το νερό σε μέτρια φωτιά, τόσο ώστε να αντέχει άνετα το χέρι μας μέσα. Δεν πρέπει να βράσει.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μεμιάς όλο τον τραχανά, το αλάτι και τη φέτα.
  3. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15-25 λεπτά (ή για όσο αναγράφεται στη συσκευασία του εκάστοτε τραχανά), με συχνό ανακάτεμα, μέχρι ο τραχανάς να γίνει και να δέσει ελαφρά το ζουμί.
  4. Στο διάστημα αυτό θα έχει λιώσει και η φέτα και θα έχει ενωθεί με στο ζουμί, δίνοντας του σώμα και επιπλέον νοστιμιά.
  5. Σβήνουμε το μάτι χωρίς να απομακρύνουμε το σκεύος.
  6. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
  7. Ρίχνουμε την πάπρικα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά της.
  8. Όταν το βούτυρο αρχίσει να τσιτσιρίζει έντονα αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τον τραχανά.
  9. Ανακατεύουμε ώστε όλη η σούπα να πάρει βαθύ κοκκινωπό χρώμα.
  10. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε την επιπλέον θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε τον τραχανά με «καμένο», πικάντικο βούτυρο.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT