Υγιεινό και νόστιμο πιάτο για ένα κυριακάτικο πρωινό, για σνακ ή ακόμα και για brunch, με γλυκά και ζουμερά καρότα που ισορροπούν θαυμάσια τη σπιρτάδα της φέτας.
Υλικά
Τεμάχια: 16
Για τις τηγανίτες
- 300 γρ. καρότα, καθαρισμένα, τριμμένα και στραγγισμένα
- 120 γρ. φέτα (ή κατσικίσιο λευκό τυρί), θρυμματισμένη
- 2 κουτ. γλυκού έτοιμο πέστο βασιλικού
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο ή τσίλι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κουτ. γλυκού σπόροι κύμινου
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ψιλό καλαμποκάλευρο
- 2 αυγά, χτυπημένα
- ελάχιστο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. τοματίνια, σε καρεδάκια
- 1/2 αβοκάντο, σε καρεδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε καρεδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι), σε καρεδάκια
- 4 φλιτζ. τσαγιού ρόκα, χοντροκομμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Τηγανίτες
- Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες καρότου-φέτας, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα καρότα, τη φέτα, το πέστο, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και αλατοπίπερο κατά βούληση.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα για τηγανίτες κουταλιά-κουταλιά, το απλώνουμε κυκλικά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τηγανίζουμε για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Σαλάτα
- Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τις τηγανίτες.
Πηγή: Γαστρονόμος