Κέικ μπανάνας με ταχίνι

Με ταχίνι και ώριμες μπανάνες φτιάχνουμε ένα νόστιμο και χορταστικό κέικ. Τέλειο για πρωινό!

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

40′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8-10
 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
 2 αυγά
 100 γρ. καστανή ανοιχτή ζάχαρη
 100 γρ. καστανή σκούρα ζάχαρη
 75 γρ. ταχίνι
 300 γρ. μπανάνες
 3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (αν προτιμάμε, μπορούμε να βάλουμε κανέλα)
 1 τσιμπιά αλάτι
 λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ μπανάνας με ταχίνι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C (με αέρα) ή στους 180°C με αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μήκος 20 εκ.
     
  3. Σε ένα άλλο μπολ (ή σε έναν πολυκόφτη) πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  6. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT