Κολοκύθα με ξερά βερίκοκα

Η νοστιμιά αυτού του φαγητού οφείλεται στον συνδυασμό της γλυκιάς κολοκύθας με την ξινάδα του βερίκοκου και την τραγανή υφή του αμυγδάλου. Ένα ιδιαίτερο πιάτο ιδανικό για φθινοπωρινά μαγειρέματα.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 2
 600 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια σαν σπιρτόκουτα
 15 ξερά βερίκοκα, κομμένα κουρελάκια
 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
 1 κυδώνι, σε φετούλες
 200 γρ. μανιτάρια άσπρα στρογγυλά
 1 ξύλο κανέλας
 5 – 6 γαρίφαλα
 1 κρασοπότηρο λάδι
 αλάτι και πιπέρι
 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψημένα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κολοκύθα με ξερά βερίκοκα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα, στην κατσαρόλα.
  2. Τα μανιτάρια, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στα 2 ή στα 4.
  3. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά.
  4. Στη διάρκεια του μαγειρέματος παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
  5. Όταν όλα τα λαχανικά είναι μαλακά και δεν υπάρχουν περιττά υγρά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και την αποσύρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT