20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 2
600 γρ. κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε κομμάτια σαν σπιρτόκουτα
15 ξερά βερίκοκα, κομμένα κουρελάκια
1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
1 κυδώνι, σε φετούλες
200 γρ. μανιτάρια άσπρα στρογγυλά
1 ξύλο κανέλας
5 – 6 γαρίφαλα
1 κρασοπότηρο λάδι
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψημένα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κολοκύθα με ξερά βερίκοκα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αμύγδαλα, στην κατσαρόλα.
- Τα μανιτάρια, αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στα 2 ή στα 4.
- Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά.
- Στη διάρκεια του μαγειρέματος παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
- Όταν όλα τα λαχανικά είναι μαλακά και δεν υπάρχουν περιττά υγρά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και την αποσύρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».