Ψωμί με πουρέ κολοκύθας σε σχήμα κολοκύθας

Ψωμί με πουρέ κολοκύθας σε σχήμα κολοκύθας

Αυτό το ψωμί είναι πραγματικό στολίδι για κάθε γιορτινό τραπέζι. Δένοντάς το με σπάγκο πριν από το ψήσιμο, του δίνουμε όψη που θυμίζει κολοκύθα, ενώ και το ίδιο το ζυμάρι περιλαμβάνει πουρέ του εποχικού λαχανικού

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για 1 καρβέλι

-400 γρ. αλεύρι τύπου 00 (είναι το αλεύρι για πίτσα)

-170 γρ. νερό

-120 γρ. πουρές κολοκύθας

-65 γρ. προζύμι*

-8 γρ. αλάτι

Διαδικασία

-Για να φτιάξουμε το ψωμί κολοκύθα, ξεκινάμε διαλύοντας το προζύμι στο νερό.

-Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και έπειτα το αλεύρι και ανακατεύουμε, ώσπου να ενυδατωθεί όλο το αλεύρι.

-Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT