Κανταΐφι γεμιστό με γκερεμέζι

Το γκερεμέζι είναι ένα φρέσκο, όξινο και μαλακό τυρί. Με αυτό (ή με κατίκι) γεμίζουμε το κανταΐφι σ’ αυτό το ορεκτικό-«βόμβα» απόλαυσης, που φτιάχνεται πανεύκολα σε λίγα λεπτά.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκερεμέζι (το βρίσκουμε σε παντοπωλεία) είναι ένα φρέσκο όξινο, μαλακό τυρί (με αρβανίτικη καταγωγή υποστηρίζουν πολλοί), που λιώνει ελαφρώς και βγάζει την ωραία βουτυρένια γεύση του. Μαζί με το κανταΐφι χρυσοψήνονται σε ένα ορεκτικό-«βόμβα» απόλαυσης που φτιάχνεται πανεύκολα σε λίγα λεπτά. Αντικαθιστούμε το γκερεμέζι με κατίκι, το οποίο όμως θα πιέσουμε σε ένα ατομικό φορμάκι και θα το βάλουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει και να τυλιχτεί εύκολα στο κανταΐφι. Ιδανικό επίσης και ένα ελληνικό φρέσκο κατσικίσιο τυρί, τύπου σεβρ.

Υλικά

Μερίδες: 2 (ως ορεκτικό)

  •  25 γρ. φύλλο κανταΐφι
  •  1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
  •  2 κουτ. σούπας ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός), ψιλοκομμένα
  •  90 γρ. γκερεμέζι (ή κατίκι ή φρέσκο κατσικίσιο τυρί), χοντροθρυμματισμένο
  •  2 κουτ. σούπας λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, χοντροκομμένες
  •  1 ντοματάκι τσέρι, κομμένο στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας φυστίκια κελυφωτά, ανάλατα, χοντροκομμένα

Για το λάδι βασιλικού

  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  30 γρ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό, πλατύφυλλο
  •  1 μικρή σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κανταϊφι γεμιστό με γκερεμέζι, ξεκινάμε με το λάδι βασιλικού.
  2. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μούλτι όλα τα υλικά. Σουρώνουμε σε τούλι και κρατάμε το λάδι.

Κανταΐφι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Αραιώνουμε το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλά μας και το απλώνουμε σε τετράγωνο σχήμα σε ένα ταψάκι.
  3. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, σκορπίζουμε το μισό μείγμα μυρωδικών, στο κέντρο βάζουμε το γκερεμέζι και τυλίγουμε καλά με το κανταΐφι.
  4. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες στο κέντρο του πιάτου.
  2. Τοποθετούμε από πάνω το κανταΐφι, σκορπίζουμε ολόγυρα το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών, βάζουμε το ντοματάκι στο πλάι, πασπαλίζουμε με τα φυστίκια, ραντίζουμε με το λάδι βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT