Πίτα με πατάτες, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης

Πίτα με πατάτες, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά και φροντίδα, ιδανικό για να συνοδεύσει ένα οικογενειακό γεύμα ή να σταθεί μόνο του ως ένα χορταστικό σνακ.

20′ προετοιμασία, 1 ώρα και 30′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πίτα με πατάτες πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με το φλούδι.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να μην έχουν καθόλου υγρά.
  3. Τότε τα αποσύρουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  5. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες τόσο που να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι, τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πρες πουρέ.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τον πουρέ, τον αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο και τον ανακατεύουμε με 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι.
  7. Αν είναι πολύ πηχτός, τον αραιώνουμε με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψί Νο 28 ή 30, απλώνουμε τον μισό πουρέ, πάνω στρώνουμε το μείγμα των μανιταριών και από πάνω τον υπόλοιπο πουρέ.
  9. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη του κουταλιού, σκορπίζουμε τα ψίχουλα του ψωμιού και ραντίζουμε με το λάδι που έχει απομείνει.
  10. Ψήνουμε την πίτα γύρω στη 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν τα ψίχουλα.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT