Κάρι κολοκύθας στην κατσαρόλα

Ξεφεύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και ετοιμάζουμε ένα εύκολο ινδικό φαγητό με κολοκύθα και γάλα καρύδας.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σεφ μάς δίνει και συνταγή για να ετοιμάσουμε μόνοι μας πάστα κάρι και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε. Είναι εύκολη και απίθανα νόστιμη.

20′ προετοιμασία

40′ μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-6
 600 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κύβους 3 εκ.
 300 ml γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
 30 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σπιτικό κάρι
 200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
 140 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
 3-5 πιπεριές τσίλι, καυτερές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες (ή όσο μας αρέσει)
 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
 3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
 140 γρ. πελτές τομάτας
 60 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Κάρι

  1. Για να φτιάξουμε το κάρι αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά για 6-8 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, 100 ml νερό και ανακατεύουμε.
  4. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.

Κολοκύθα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το κάρι, 500 ml νερό και ανακατεύουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  5. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Το φαγητό βγαίνει ζουμερό, με πλούσια σάλτσα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε το κάρι κολοκύθας με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT