Pot pie με μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χορταστικό pot pie με τραγανή, χρυσαφένια ζύμη και ζουμερή αρωματική γέμιση από τρυφερό κοτόπουλο, μανιτάρια και φρέσκο σπανάκι και κρεμώδη σάλτσα, ένα κομφορτ φαγητό, ιδανικό για κάθε εποχή.

20′ προετοιμασία, 50′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ποτ παι με μανιτάρια, σπανάκι, κοτόπουλο, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού, καλά. Το αδειάζουμε σε μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και το σκόρδο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κοτόπουλο, το θυμάρι, την κρέμα, τον ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το σπανάκι και λίγο αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  4. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Καλύπτουμε με τη σφολιάτα, πιέζοντας τις άκρες της στο σκεύος ώστε να κολλήσουν καλά. Χαράσσουμε έναν σταυρό στο κέντρο, για να φεύγουν οι ατμοί, αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να σταθεί και τη σερβίρουμε με το κουτάλι, παίρνοντας και τραγανή ζύμη και ζουμερή γέμιση.

Πηγή: gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT